Boempetat!

Boempetat! is een ruilwinkel voor kinderspullen in Boom. Ouders vinden er meubeltjes, kleding, bedlinnen en speelgoed voor kinderen tot en met 5 jaar.

Boempetat! is een ruilwinkel voor kinderspullen in Boom. Meubeltjes, kleding, bedlinnen en speelgoed voor kinderen tussen 0 en 5 jaar zijn hier te vinden. Ouders en grootouders brengen er oude spullen binnen en krijgen in ruil daarvoor jetons. Daarmee kunnen ze nadien nieuwe spullen kopen. Ouders die nog geen spullen kunnen binnenbrengen, kunnen jetons krijgen via een partnerorganisatie.

Met de ruilwinkel wil de gemeente Boom ouders de kans geven om betaalbare kinderspullen aan te kopen. Dat aankopen gebeurt niet met echt geld, maar met jetons die de ouders krijgen in ruil voor kinderspullen die ze niet meer nodig hebben, en dus binnenbrengen. Tegelijk kunnen ouders bij Boempetat! terecht voor informatie over andere organisaties, om een netwerk uit te bouwen (zowel formeel als informeel) en om een luisterend oor te vinden. Iedereen is welkom in de winkel, maar vooral kwetsbare ouders krijgen extra aandacht.

Boempetat! is een onderdeel van het fysieke Huis van het Kind in Boom. Ouders vinden er folders en brochures van organisaties uit Boom en kunnen er bij de medewerkers van Huis van het Kind Boom terecht met allerlei vragen. Bovendien organiseert Huis van het Kind Boom verschillende activiteiten, informatiessessies en workshops.

Inwoners van Boom kunnen gratis gebruik maken van Boempetat!. Niet-inwoners betalen €25 lidgeld per jaar.