BMA Ergonomics

Herbruikbare modulaire bureaustoelen

BMA Ergonomics verkoopt ergonomische bureaustoelen aan bedrijven en particulieren. De stoelen worden modulair opgebouwd: zo kunnen ze makkelijk gereinigd en hersteld worden, of van nieuwe kussens voorzien worden. Daardoor gaan ze veel langer mee. BMA geeft een terugnamepremie voor elke afgedankte Axia® stoel en hergebruikt de stoelen of de onderdelen ervan.

Bron en meer info: OVAM Ecodesign.link

Een bureaustoel wordt gemiddeld na tien jaar afgedankt. Dat is jammer, want veel onderdelen zijn langer bruikbaar. De Axia®-bureaustoelen van BMA bestaan uit zuivere en gezonde materialen die voor 99 procent recycleerbaar zijn. Ze zijn zo opgebouwd dat ze makkelijk opgefrist en hersteld kunnen worden.

De terugnamepremie houdt in dat BMA elke afgedankte Axia® stoel terugneemt. De klant krijgt in ruil een vergoeding of een terugnamepremie. Is de stoel in goede staat, dan wordt hij gereinigd en opnieuw verkocht als 'second life-stoel'. Is hij niet meer bruikbaar, dan wordt de stoel ontmanteld en worden de onderdelen opnieuw gebruikt in andere stoelen of gerecycleerd.

BMA gaat ook verder door onderhoudscontracten aan te bieden of een contract waarbij de klant enkel voor het zitcomfort betaalt. BMA vraagt een waarborgsom voor het metalen 'skelet' en de stoelkussens worden per maand gehuurd. Is er een probleem met een stoel, dan lost BMA het op. De stoelen worden jaarlijks nagekeken. Zo ontzorgt het bedrijf zijn klanten.

Foto: BMA Ergonomics