Biobased Creations

Maak kennis met je circulaire leefomgeving van de toekomst

Biobased Creations is een creatieve studio die zich richt op het vertalen van circulaire concepten door middel van straffe storytelling, projecten en installaties. Dit deden ze opnieuw: samen met 100 pioniers uit de wereld van circulair en biobased bouwen kwamen ze op de proppen met ‘The Exploded View Beyond Building’.

De tentoonstelling werd opgebouwd in de vorm van een huis, volledig ontworpen en vervaardigd uit biobased materialen. In totaal werden meer dan 100 natuurlijke bouwmaterialen verwerkt. Deze materialen kunnen teruggevonden worden in voeding, (riool)water, aarde, funghi en zelfs onze eigen woonomgeving. “Materialen van vandaag, morgen en overmorgen” volgens ontwerper Pascal Leboucq. Het huis die werd gebouwd op ware grootte kan doorwandeld worden terwijl je alle materialen ziet, voelt en ruikt.

The Exploded View Beyond Building komt voort uit een samenwerking van en onderzoek door bouwers, producenten, agrariërs, wetenschappers, designers, overheden, kennisinstituten, storytellers en kunstenaars. Samen werden ze verenigd onder de noemer ‘The Embassy of Circular & Biobased Building’. Het gezelschap werkt steeds aan nieuwe perspectieven voor duurzaam bouwen en wonen en doet onderzoek naar nieuwe biobased materialen met een hoge design-kwaliteit en circulaire bouwmethoden.

Het uiteindelijke doel is om ontwerpers, bouwers maar ook bewoners te laten nadenken over de toekomst, een toekomst waar circulair en biobased bouwen de standaard wordt, ook voor bouwen op grote schaal.