BEDDELEEM

Muren een tweede leven geven

Dankzij het BEDDELEEM Circulair project worden wanden, die al een leven achter de rug hebben, opnieuw ingezet in nieuwe constructies. De JB®-systeemwanden van BEDDELEEM zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig een tweede leven kunnen krijgen op verschillende manieren, omdat de volle en beglaasde wanden bestaan uit componenten die onderling met elkaar combineerbaar zijn of aangevuld en worden met nieuwe elementen uit de collectie. BEDDELEEM zorgt daarbij voor het volledige proces.

De JB®-systeemwanden van BEDDELEEM zijn ontworpen voor hergebruik, zoals de CERFF en Cradle to Cradle Certified® certificeringen bewijzen. Als producent en aannemer is BEDDELEEM de perfecte schakel om die systeemwanden een tweede leven te geven op uiteenlopende manieren: opnieuw als wand, als wand in een andere opstelling, als onderdelen, als refurbished item, … . De systemen zijn compatibel ontworpen zodat de elementen onderling uitgewisseld kunnen worden of aangevuld worden met nieuwe elementen uit de collectie, waardoor hun levensduur extra toeneemt.

Al meer dan 30 jaar werkt BEDDELEEM met hun Service na Verkoop aan levensduurverlenging. In 2021 is ook het BEDDELEEM Circulair project gestart met een projectgebonden analyse waarbij wandsystemen via Urban Mining na een kwaliteitscontrole weer opgenomen worden in het ReUse gamma. Deze werking werd doorgetrokken en vandaag kan BEDDELEEM op deze manier nog altijd hun kwaliteitsvolle systeemwanden en -deuren een nieuw leven geven. Waar nodig met een upgrade van de technische performanties.

Door op deze manier te werk te gaan, kan BEDDELEEM de levensduur van haar eigen producten nog meer verlengen en wordt onnodige energie voor omvorming of recyclage uitgesteld met een lagere milieu-impact tot gevolg. BEDDELEEM kreeg in augustus 2021 als allereerste Belgische bouwonderneming een CO2-neutrale certificering. Duurzaamheid zit verankerd in hun missie en visie en wordt doorgetrokken in alle projecten en realisaties.

BEDDELEEM

Sectoren

Organisaties