Akoestiekfabriek

Geüpcyclede panelen, van sloop tot akoestische oplossingen

De Akoestiekfabriek gebruikt panelen uit systeemplafonds van sloopwerven en geeft ze een tweede leven als akoestische panelen. Zij verzorgen de hele logistiek: van afbraak en transport tot upcycling, akoestische meting en plaatsing.

Wanneer gebouwen gesloopt worden, verdwijnt een groot deel van het materiaal op de afvalberg. Steeds meer initiatieven gaan toch op zoek naar manieren om die materialen een tweede leven te kunnen geven. Akoestiekfabriek doet dat met de panelen uit systeemplafonds van sloopwerven in de regio van Brussel, zo dicht mogelijk bij hun eigen atelier om het transport te beperken.

Zij selecteren de panelen op bruikbaarheid, kwaliteit, esthetiek en oplage en gaan ze vervolgens zelf afbreken. Aangekomen in het atelier ondergaan de panelen een kwaliteitscontrole, waarna ze opgekuist, bijgesneden en voorbereid worden. De klant kiest zelf de afwerking: een bepaalde vorm of kleur, alles is mogelijk.

Om de panelen tot bij de klant te krijgen, verpakt de Akoestiekfabriek ze in herbruikbaar verpakkingsmateriaal en zorgen ze zelf voor de levering en installatie. Daarna doet Akoestiekfabriek nog een akoestische meting, zodat ze nadien duidelijk kunnen aantonen hoe de akoestiek van de ruimte verbeterd is.

foto 1

foto 2

foto 3

foto 4