We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Vanuit het Vlaams Kenniscentrum Water ben ik betrokken bij een aantal circulaire (water)projecten oa Interreg NEREUS, Interreg I-qua, VL Circ WAVE, Vl Circ TotalValueWall, Vl Circ WaterCircle Eksel, etc. Als intermediaire organisatie proberen we matchmaker te zijn tussen ondernemers, onderzoeker en overheden en maximaal kennis te verspreiden.
Door de betrokkenheid in circulaire waterprojecten bouwen we kennis op rond technologie, wetgevende aspecten/knelpunten, business models. Zo is binnen één van de projecten een decision support tool ontwikkeld om op basis van een aantal gekozen randvoorwaarden de technologiekeuze te ondersteunen. Ook beschikken we over een business model tool die financiële inzichten verschaft of een bepaald circulair waterproject idee (i.f.v. schaalgrootte, volumes, samenstelling afvalwater, … ? ) rendabel en waardevol is om volledig door te rekenen.
Daarnaast proberen we ook partijen met ideeën te ondersteunen in subsidiekeuze/integratie van demoprojecten in grotere projectkaders.
Wat ik niet doe:
Wij begeleiden partijen, maar doen zelf geen onderzoek en zijn geen bureau die volledige projecten uitschrijft (wel bijsturing, tips geven, partnerschappen helpen vormen, etc.).
Jaartal:
Sector en thema:
Open for business
ICT, Design & Innovatie, Water, Financieën
Facilitatie & Netwerking, Proces- & Projectbegeleiding