Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Nele Van Campfort

Wie ben ik en wat doe ik

Ik help bedrijven in hun zoektocht naar duurzame innovatie en circulaire business modellen:
- Ik geef inspirerende keynotes die zowel leerzaam als leuk zijn.
- Ik organiseer workshops die alle werknemers mee aan het denken zetten.
- Ik adviseer bedrijfsleiders die met hun bedrijfsactiviteiten een positieve maatschappelijke impact willen realiseren.

Ervaring

Volvo Construction Equipment Climate Change Mitigation Strategy
Jaartal: 2019-2020
Sector en thema:
Het overschakelen naar electrisch aangedreven motoren is belangrijk in de overgang naar een duurzame economie, maar op zichzelf niet voldoende. Zowel de waardeketen als de verdienmodellen van multinationale ondernemingen moeten onder de loep genomen worden in de overgang naar een circulaire economie. Het resultaat van het Strategisch plan voor Volvo CE was een plan dat
- toewerkt naar een gesloten waardeketen (closed-loop supply chain) door het opbouwen van een terugkerende logistiek.
- overschakelt van de verkoop van producten naar de verkoop van diensten (Product-as-a-service)
- zich toespitst op klanten die bijdragen aan duurzame economie (recyclagebedrijven, stadsinfrastructuur, kleinschalige landbouw, ...)

Van producent naar dienstverlener - Volvo Group
Jaartal: 2012-2019
Sector en thema:
Internet of Things (IoT) geeft mogelijkheden aan producenten om meer waarde te creëren aan de hand van de verkoop van financiële diensten alsook data-gedreven productiviteitsverhoging. Dit heeft het bijkomend voordeel dat de bedrijf haar groei ontkoppelt van het steeds meer produceren van goederen.
In een ver geïnternationaliseerde en hoog complexe waardeketen is het een werk van lange adem om de focus van een internationaal bedrijf op dienstverlening te verhogen. Eerst moet de technologie werken. dan moeten de processen mee, de hoofden mee, de investeerders mee en de klanten mee. Bij Volvo Group is het anno 2020 geen taboe meer om in te zetten op "product-as-a-service" verdienmodellen.

i.Revitalise - evangeliseren rond B2B deeleconomie
Jaartal: 2021
Sector en thema:
I.Revitalise is een deelplatform dat zich toespitst op B2B. Door de vraag en het aanbod naar hoogtechnologische apparatuur bij elkaar te brengen via een online platform, zorgen wij ervoor dat innovatie niet alleen goedkoper en sneller, maar ook milieuvriendelijker gebeurt. We zorgen er namelijk voor dat bedrijven hun overcapaciteit zonder zorgen kunnen delen met andere bedrijven.

De mogelijkheden zijn eindeloos, maar een mentaliteitsverandering is een nodige eerste stap. Met engelengeduld ga ik van bedrijf tot bedrijf om hen de voordelen uit te legen van de deeleconomie en locale samenwerking.

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Productie & Maakindustrie, Circulaire Product Strategieën, ICT, Design & Innovatie, Communicatie & Marketing, Businessmodellen, Financieën, Bouw & Constructie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kan helpen met

Kennis circulaire economie, Coaching, Presentatie geven

Gevestigd in regio: Brussel

Gerelateerde profielen