Loïc Lambers

Wie ben ik en wat doe ik

Mede-oprichter van Freefloat. Samen met mijn collega's begeleiden we graag bedrijven naar een circulaire aanpak. We focussen ons op de het gebruik van goederen en deeleconomie. We hebben hier gezamelijk al meerdere jaren expertise rond gebouwd. Hoe vermark ik op een competitieve wijze mijn product dat mikt op duurzaamheid en prestatiegericht is.

Fabrikanten die producten maken voor occasioneel gebruik en ernaar streven producten met hoge kwaliteit en performanties te leveren, moeten zich snel aanpassen aan een veranderende klantenmarkt waar meer, sneller en goedkoper gekocht wordt.

Bij Freefloat geven we fabrikanten toegang tot nieuwe marktsegmenten waar bezit niet langer het aandachtspunt is, maar prestatie, duurzaamheid en deelbaarheid.
Door hun product te laten freefloaten, blijven fabrikanten eigenaar van het product en zorgen ze ervoor dat het van gebruiker naar gebruiker reist binnen een bepaalde perimeter.
Hiervoor gebruiken we een direct verhuurmodel waarbij de “verhuurbalie” gedigitaliseerd is en het transport en de opslag uitbesteed is aan de gebruikers.
Met dit "Product as a Service" model kan onze klant meer mensen aanspreken omdat “betalen om te gebruiken” goedkoper zal zijn dan "betalen om te bezitten".

We hebben een Freefoat roadmap opgesteld die een gids is voor onze klanten over hoe ze hun producten freefloating kunnen maken. We gebruiken een lean proces, en dit in reële marktomstandigheden, met feedbacklussen van klanten.
Het hele proces is opgedeeld in een audit, meerdere pilot/ test fasen en een opschaling.

Verhoog je rendabiliteit, verbreed je klantensegment, maak je toekomstig businessmodel circulair en toekomstgericht door je product te laten freefloaten

Ervaring


Jaartal:
Sector en thema:

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Design & Innovatie, Businessmodellen

Gevestigd in regio: Brussel

Gerelateerde profielen