Daniel Dumortier

0484182989

Wie ben ik en wat doe ik

Ik verwen mensen met hapjes en gerechten op basis van bio-groenten van bij voorkeur agro-ecologische boeren uit het Pajottenland en de Denderstreek. Mijn keuken is vegetarisch. Vegan kan ook, alsook een streepje vlees voor wie er echt op staat. Als groentechef op locatie kom ik koken bij mensen thuis, in feestzalen, bedrijven of waarom niet op een zonnig plekje in het bos. Neem gerust een kijkje bij www.groesting.com

Ik ben elektricien, kunstenaar, leerkracht, kok, zytholoog en circulair ambassadeur. Voeg hierbij 18 jaar ervaring als educatief medewerker en coördinator in een opleidingsorganisatie voor kansengroepen en je krijgt zicht op mijn bont parcours. Met deze ervaring heb ik Groesting opgericht. Groesting wil graag een lokale voorbeeldfunctie vervullen als onderneming met oog voor agro-ecologische landbouw, korte keten, duurzaamheid, zorg voor mensen en onze planeet. Circulair werken is hierbij een essentieel onderdeel.

Ervaring

Proefbuffet op basis van minder gekende niche- en eiwitteelten
Jaartal: 2022
Sector en thema:
Niets fijner voor Groesting als het uitzoeken van nieuwe bereidingen in samenwerking met de producent. Op het proefveld in Herent voorzag ik voor boeren een proefbuffet met gebruik van minder gekende eiwit- en nicheteelten uit de korte keten: boerentenen, pompoenpitolie, dederzaad, koolzaadolie en gele mosterd.

Zure wei, een reststroom of grondstof met toekomst?
Jaartal: 2022-heden
Sector en thema:
In Geraardsbergen gaan dagelijks 4000l zure wei verloren, een kwaliteitsvolle reststroom uit de productie van mattentaarten en perfect geschikt voor menselijke consumptie. Weke opportuniteiten schuilen hier en wat kan je zoal doen met zure wei? Samen met CAP22-team onderzochten wij de mogelijkheden. En of die er zijn? Ja, natuurlijk: frisdrank, pannenkoek, saus, dessert en veel meer. Mijn favoriet is de weipompoensoep met kummel & spitskool. De weipompoensoep en vele andere soepen met zure wei zijn verkrijgbaar bij Groesting.

Wandelnetwerken voor solo-ondernemers
Jaartal: 2019-heden
Sector en thema:
Als solo-ondernemer sta je alleen aan de koffiemachine. Collega's om te sparren zijn er niet. Wat we wel hebben zijn collega solo-ondernemers met bergen ervaring. Tijdens netwerkwandelingen breng ik solo-ondernemers samen. De buitenlucht en beweging faciliteren een frisse en ontspannende uitwisseling. Noem het gerust een soort guerrilla netwerkmoment met heel uiteenlopende onderwerpen. Vraagstukken en ervaringen worden uitgewisseld, linken en connecties gelegd. Wat het brengt weet je nooit op voorhand. Boeiend is het altijd. Alle sectoren zijn welkom.

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Voeding

Kan helpen met

Co-creatie begeleiding, Facilitatie & Netwerking, Opleiding geven, Presentatie geven, Technische ondersteuning

Gevestigd in regio: Vlaams-Brabant

Gerelateerde profielen