Anne-Laure Maerckx

Wie ben ik en wat doe ik

Ik begeleid samen met mijn collega's reeds meer dan 4 jaar kandidaten en laureaten van van de projectoproep circulaire werven in Brussel. Door de grote diversiteit in projecten zijn we al veel problemen en vragen rond circulair bouwen tegen gekomen. Een hele hoop ervaring, die we graag met jou delen.

Als burgerlijk ingenieur architect van opleiding en sinds 2008 werkzaam bij Cenergie weet ik wat de mogelijkheden zijn op het vlak van duurzaam, energiezuinig en circulair bouwen.

Ervaring

Aquafin
Jaartal: 2018 - lopend
Sector en thema:
Begeleiding en integratie van circulaire maatregelen voor de renovatie van de hoofdzetel van Aquafin, in Aarstelaar: inventaris van de op de site aanwezige herbruikbare materialen , toepassing van maatregelen omtrent de flexibiliteit van de kantoorruimtes, recuperatie van een luchtgroep uit een aander gebouw, bepaling en opvolging van circulariteitsniveau door evaluatie tool C-CalC.

Begeleiding Circulaire Werven - Brussel
Jaartal: 2016 - lopend
Sector en thema:
Technische begeleiding van 36 bouwprojecten, laureaten van de projectoproep 'Be Circular - Be Brussels'.
Specialist "Circulaire Economie Bouw" binnen de dienst "Facilitator Duurzaam Bouwen" voor Leefmilieu Brussel.
Deelname aan meerdere werkgroepen en studies om de kennis rond circulair bouwen te delen.

Opleidingen en Seminaries rond circulair bouwen
Jaartal: 2017 - lopend
Sector en thema:
Spreker in opleidingen en seminaries over circulair bouwen, gericht naar professionele uit de bouwsector (professionele bouwheren, architecten, studiebureaus,...): hergebruik van bouwmaterialen, omkeerbaar ontwerpen, circulaire economie toegepast op technische installaties,...

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Productie & Maakindustrie, Circulaire Product Strategieën, Design & Innovatie, Businessmodellen, Bouw & Constructie, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kan helpen met

Opleiding geven, Proces- & Projectbegeleiding

Gevestigd in regio: Brussel

Gerelateerde profielen