We're hiring: Communicatieheld

maandag 12 september 2022

Om versneld vooruitgang te boeken met de transitie naar een circulaire economie zoeken we een communicatieverantwoordelijke voor het informeren, sensibiliseren, activeren en inspireren van de vele stakeholders.

OVER ONS

Vlaanderen Circulair kreeg van de Vlaamse Regering de opdracht om burgers, bedrijven en organisaties te bewegen in de richting van een circulaire economie, waarin niets verloren gaat: producten worden hersteld, hergebruikt, gerecycleerd, opgewaardeerd, ....

Vlaanderen Circulair is het knooppunt en de inspirator voor de circulaire economie in Vlaanderen. Het is een partnerschap van overheden, bedrijven, financiers, middenveld en kenniswereld die samen actie ondernemen. Het partnerschap Vlaanderen Circulair wordt ondersteund door een multidisciplinair team dat is ingebed bij de OVAM. Daarnaast is Vlaanderen Circulair ook een bredere beweging van burgers, ondernemers, middenveldorganisaties, lokale overheden,… die initiatieven in de circulaire economie willen opzetten. Hen verbinden en begeleiden we actief.

Vlaanderen Circulair werkt sinds 2020 aan een verbreding van de activiteiten. In zes thematische werkagenda’s timmeren we aan de circulaire weg voor bouwen, chemie/kunststoffen, waterkringlopen, voedselketen, bio-economie en de maakindustrie.

Ontdek hier alles over onze aanpak >

We hebben naast onze algemene website ook gespecialiseerde websites die een beeld geven van waar we zoal mee bezig zijn:

OVER DE JOB

Om versneld vooruitgang te boeken met de transitie naar een circulaire economie zoeken we een communicatieverantwoordelijke voor het informeren, sensibiliseren, activeren en inspireren van de vele stakeholders.

Jouw takenpakket:

 • Communicatiestrategie bepalen en uitvoeren: mee een wervend verhaal voor Vlaanderen Circulair ontwikkelen en dit uitdragen naar onze doelgroepen. Met de communicatie bouwen we aan een community rond Vlaanderen Circulair.
 • Art directing: de algemene visuele lijn van Vlaanderen Circulair ontwikkelen en bewaken en die in deelprojecten en campagnes laten aansluiten.
 • Infografisch werk: abstracte/complexe concepten of gedachtengangen vertalen naar aantrekkelijke, heldere visuele schema’s en slide decks.
 • Websitebeheer: samen met collega’s en partners bouwen aan een helder en performant ecosysteem van websites door inzichten in doelgroepen, prioriteiten en boodschappen te definiëren, technisch inzicht in werking van de websites, content management systemen en gebruikersdata.
 • Lay-out: sporadisch korte documenten lay-outen, visuals maken of toezien op uitbesteding ervan door gebruik van Adobe illustrator en inDesign of gelijkwaardige pakketten.
 • Aansturen van externe communicatiebureaus en freelancers: je zoekt de juiste opdrachtnemers om je te ondersteunen en versterken in jouw opdracht, omschrijft de opdrachten, volgt deze op en zorgt voor een goede uitvoering.

OVER JOU

We zoeken een communicatieheld die zelfstandig werkt, goed kan omgaan met stress en zich makkelijk aan veranderende omstandigheden kan aanpassen. Bovendien ben je een echte teamplayer en zorg je ook voor een goede afstemming met het communicatieteam van de OVAM. Als communicatiemedewerker werk je niet alleen maar word je omringd door een team van collega’s waarbij communicatie ook tot hun takenpakket behoort. Je hebt inzicht in hoe je communicatie kan inzetten in een ruimer netwerk van stakeholders en in de maatschappij om bedrijfsmodellen en gedrag aan te passen (in dit geval aan de noden van een circulaire economie). Je bent grafisch sterk om de partners te helpen en kan websites beheren.

Wat moet je op zak hebben?

 • Je hebt een diploma in de communicatiewetenschappen of gelijkwaardig diploma aangevuld met aangetoond ervaring in communicatie.
 • Je hebt ervaring in bepalen van communicatiestrategie.
 • Je hebt technisch inzicht in de werking van websites, content management systemen en gebruikersdata.
 • Je hebt kennis van en ervaring met grafische vormgeving, bij voorkeur Adobe Illustrator en in InDesign.
 • Je hebt kennis van en ervaring met een kantoorsoftwarepakket.

Je vindt de formele vereisten in detail hier >

ONS AANBOD

Wij bieden je:

 • Een plek in een gedreven team dat er samen voor gaat.
 • Een leerrijke en boeiende werkervaring met een maatschappelijk zinvolle opdracht.
 • Een voltijds contract van onbepaalde duur.
 • Een verloning van (A111, geen ervaring) 3.608,93 euro bruto/maand. Relevante ervaring kan worden gehonoreerd volgens de geldende wetgeving. Ervaring uit de overheidssector wordt volledig gevalideerd. Andere relevante ervaring kan meegenomen worden mits voorlegging van geldige documenten. Voor de berekening van je salaris kan je terecht op de salarissimulator van de Vlaamse Overheid.
 • Een aantrekkelijke vakantieregeling, mogelijkheid tot hybride werken, maaltijdcheques, een gratis hospitalisatieverzekering, gratis openbaar vervoer van en naar het werk, een fietsvergoeding, tewerkstelling in de onmiddellijke nabijheid van het station te Mechelen.
 • De OVAM zet zich actief in om gelijke kansen en diversiteit op de werkvloer te bevorderen. De kwaliteiten van ons personeel zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, gender, geaardheid, handicap/chronische ziekte of afkomst.
 • Volgende kandidaten kunnen deelnemen onder voorbehoud: kandidaten die beschikken over een buitenlands diploma dat nog niet gelijkwaardig is verklaard en kandidaten die nog niet voldoen aan de vereisten inzake de taalwetgeving inzake kennis van het Nederlands. Wie dus nog geen taaltest Nederlands heeft afgelegd bij Selor kan al wel deelnemen aan de selectieronde(s). Aan deze voorwaarden moet echter wel voldaan worden voor de effectieve indiensttreding.
 • We moedigen mensen met een beperking aan om te solliciteren. Laat het ons even weten als je hulpmiddelen nodig hebt om te kunnen solliciteren.

ZIN GEKREGEN?

Super! Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 2 oktober 2022. Om te solliciteren vul je de online vragenlijst in. Bij deze vragenlijst stuur je als bijlage een cv met overzicht van je loopbaan/ervaring en een kopie van jouw diploma.

Check ook zeker nog eens het volledige vacaturebericht op ovam.be.

Nu solliciteren >

Deel dit artikel