Toon ons (meer) praktijk!

vrijdag 24 september 2021

We hielden de voorbije weken een korte bevraging bij onze volgers naar wat ze graag in onze communicatie zien. De conclusie uit 275 antwoorden: we moeten (meer) praktijkvoorbeelden tonen van circulaire economie en een wegwijs bieden doorheen de relevantste info, praktische tools, beleid en regelgeving. We delen de resultaten in detail.

Praktijk voorop

resultaten: inhoud

Deelnemers aan de enquête konden op een schaal aanduiden hoeveel behoefte ze hebben aan bepaalde inhoud van Vlaanderen Circulair. We scoorden elk antwoord en maakten de som.

Goede praktijkvoorbeelden blijken een constante in de antwoorden: toon ons de circulaire economie in actie op het terrein. Daarnaast verwachten de respondenten dat we inzicht bieden in de relevantste artikels, publicaties en websites rond circulaire economie. Op nummer drie staat praktische info en relevante tools om zelf aan de slag te gaan en net naast het podium staat info over beleid en regelgeving.

Info over jobs (vacatures?) in de circulaire economie, de voordelen van circulaire economie voor de eigen organisatie en theoretische kennis en kaders zijn veel minder gezocht.

We nemen de input ter harte. In combinatie met zoekwoordenonderzoek en statistieken van onze kanalen dokteren we een passende 'content-strategie' uit. (Nu reeds vind je 312 voorbeelden bij de doeners, 84 aankoopprojecten, 144 bouwprojecten96 ecodesign-voorbeelden en 24 case clips.)

E-mail is koning, Twitter is irrelevant (in deze bevraging)

kanalen

Gevraagd naar de lievelingskanalen om info van Vlaanderen Circulair te ontvangen, stemden de meeste respondenten e-mail en website(s) de hoogte in. LinkedIn komt op de derde plaats.
Nuance: we stuurden de survey-oproep per mail uit en postten ze op sociale media. Er zit dus wellicht een scheeftrekking op in het voordeel van de kanalen waar we het grootste bereik hebben.

De helft van onze respondenten werkt in een privé-bedrijf

organisatie

Nuttige context-info: de helft van de respondenten werkt in een bedrijf. Kennis- en onderzoeksinstellingen komen op de tweede plaats.

De helft van de respondenten heeft geen formele samenwerking met Vlaanderen Circulair, maar volgt ons wel

relatie

Een leuke vaststelling: we bereiken buiten onze formele partners, projectpartners en Green Deal-deelnemers een hele groep mensen die ons volgen en ook graag hun mening geven. Ook hen verliezen we niet uit het oog, beloofd.

Deel dit artikel

Geschreven door Sam Deckmyn
 

donderdag 15 december 2022

In een aflopend project bij de zorgorganisaties Zorgband en Curando rond het meten van voedselverliezen, is vastgesteld dat een deel van de bereide voeding, niet wordt geconsumeerd. Zo gaat een gedee…

 

donderdag 15 december 2022

De Vlaamse Overheid zet via voedselhubs actief in op de herverdeling van voedseloverschotten naar mensen in kansarmoede. Om optimaal te werken, moeten die voedselhubs ingebed zijn in een netwerk van …

 

donderdag 15 december 2022

In Vlaanderen produceren supermarkten jaarlijks naar schatting zo’n 48.000 ton eetbare voedselreststromen. 95% hiervan wordt als afval afgevoerd. Toch zijn ze geschikt als voeder voor insecten. Die k…