We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
dinsdag 23 oktober 2018
Donderdag 13 september nodigden we de circulaire doeners van Vlaanderen uit op onze Community Night in Leuven. Een (foto)verslag.
De Community Night vond plaats in STELPLAATS, Leuven. Dat is de tijdelijke invulling van de oude stelplaatsen van De Lijn. STELPLAATS biedt jongeren de ruimte om projecten op te zetten met extra zuurstof en creativiteit. Dé ideale plaats om vooruit te blikken naar toekomst.
Met zo'n 250 aanwezigen was het event uitverkocht.
© Alphaphotography
De vegan catering zette meteen de toon.
© Alphaphotography
Vlaanderen Circulair-voorzitter Frans Dieryck gaf een blik op de toekomst voor de circulaire economie in Vlaanderen...
© Alphaphotography
... en transitiemanager Brigitte Mouligneau vertaalde dat in haar maiden speech naar concrete plannen.
© Alphaphotography
Visionair ondernemer Cédric Vanhoeck bracht het verhaal van Resortecs: met zijn speciaal ontwikkeld garen kunnen kledingstukken uit elkaar gehaald worden met niet meer dan warmte. Dé weg naar haalbaar hergebruik.
© Alphaphotography
Marek Havrda kwam het Tsjechische MIWA voorstellen, een doordacht concept dat slimme technologie toepast om winkels verpakkingsvrij te maken.
© Alphaphotography
Tot slot was het de beurt aan de deelnemers van de Bootcamp Circulaire Economie om de projecten te pitchen die ze de voorbije week hadden uitgewerkt. Spannend!
© Alphaphotography
Met onze Conversation Starter app faciliteerden we 342 zakelijke 'dates' onder de deelnemers. Van een netwerking event gesproken...
© Alphaphotography
© Alphaphotography
In een aflopend project bij de zorgorganisaties Zorgband en Curando rond het meten van voedselverliezen, is vastgesteld dat een deel van de bereide voeding, niet wordt geconsumeerd. Zo gaat een gedee…
De Vlaamse Overheid zet via voedselhubs actief in op de herverdeling van voedseloverschotten naar mensen in kansarmoede. Om optimaal te werken, moeten die voedselhubs ingebed zijn in een netwerk van …
In Vlaanderen produceren supermarkten jaarlijks naar schatting zo’n 48.000 ton eetbare voedselreststromen. 95% hiervan wordt als afval afgevoerd. Toch zijn ze geschikt als voeder voor insecten. Die k…