We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Het is tijd dat de lineaire voedselketen plaatsmaakt voor een circulaire voedselketen, waar consument en producent weer met elkaar communiceren en zich verantwoordelijk voelen voor elkaar. Dat zal leiden tot meer ecologische veerkracht, een groter sociaal draagvlak, herstel van kringlopen en betere voedselkwaliteit. Dit alles zal ook minder voedselverspilling in de lokale economie en de bescherming van het milieu met zich meebrengen.
Met Terroir willen we de band tussen de bevolking en het voedsel geproduceerd in Vlaanderen opnieuw versterken. We willen mensen weer warm maken voor een keuken gebaseerd op lokale en seizoensgebonden producten. We halen voedselproductie uit de anonimiteit en geven het weer een gezicht en een verhaal. Bovendien willen we met dit project het grote publiek sensibiliseren voor de huidige voedselverspilling en aantonen dat ook overschotten en reststromen nog te verwerken zijn tot origineel en kwaliteitsvol voedsel.
Eatmosphere
Partners Proef (Air castles MW)
Organisaties Bedrijfwereld › Social Profit ›
Thema's Recyclage / Upcycling › Lokaal ›
Sectoren Voedselketen ›