Entropy

Wereldkeuken zonder afval

Entropy is een restaurant in het hart van Brussel. En zoals zoveel in Brussel, is ook dit een 'specialleke': het team is voortdurend in de weer om de eetcultuur te vernieuwen door lokale ingrediënten wereldse smaken te geven.

Lijkt dat surrealistisch? Tja, het is in ieder geval goed voor een nieuwe culinaire ervaring waar pit in zit. Want elke maaltijd is een avontuur in duurzaamheid. De bewuste keuze voor seizoensgebonden, lokaal geproduceerde ingrediënten is de sleutel tot de zero-waste-oplossing van Entropy.

Het keukenteam, onder leiding van chef Elliott Van de Velde en Adeline Barras, creëert gerechten die gelijktijdig je smaakpapillen prikkelen én de planeet beschermen. Van farm-to-table diners tot innovatieve plant-based opties: bij Entropy zit je klaar voor een culinaire reis. Je vindt het restaurant in een historisch gebouw met een stedelijke tuin. Ideaal om de biodiversiteit in de stad te boosten. Dat beloonde de Gault&Millau-gids met een award voor duurzaamheid.

Entropy's inzet voor duurzaamheid gaat véél verder dan kiezen voor een interieur van gerecyclede materialen en een energiezuinige inrichting. Het restaurant organiseert bijvoorbeeld ook workshops en evenementen. Daarmee creëert het bewustzijn tegen voedselverspilling en voor duurzame keukenpraktijken.

Speciaal daarvoor startten ze Hearth Project: vrijwilligers brengen overschotten vanuit hun opslagfaciliteiten naar mensen die hulp kunnen gebruiken. Daarvoor werken ze samen met lokale landbouwers, supermarkten en distributiecentra. Zo transformeert voedsel dat anders verspild zou worden, in een waardevolle hulp voor gemeenschappen in nood.

Bereiding nagerecht Gerecht met wijn

 

Elliott Van de Velde en Adeline Barras

Partners Lokale boeren, voedselverspilling-ngo's, duurzaamheidsinitiatieven

Organisaties Bedrijfwereld ›

Thema's Communicatie / Sensibilisering › Innoveren / Ondernemen › Hergebruik / Urban Mining › Lokaal ›

Sectoren Voedselketen › Sociaal-Maatschappelijk ›