Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Derde inspiratiedag Green Deal Circulair Bouwen

Als deelnemer van de Green Deal Circulair Bouwen engageer je je om tijdens een vierjarig leertraject het circulair bouwen in Vlaanderen naar omhoog te tillen. Samen met meer dan driehonderd organisaties binnen en buiten de bouwsector vorm je het lerend netwerk. Een netwerk dat samen leert van experts, leert van elkaar, knelpunten en opportuniteiten blootlegt en concreet aan de slag gaat met circulaire experimenten.

Via de inspiratiedagen ontdekken we stapsgewijs de verschillende dimensies van circulair bouwen, alsook de andere deelnemers en hun circulaire plannen. In het voorjaar van 2019 lag de nadruk vooreerst op de fase van sloop en urban mining en vervolgens op de fase van ontwerp. Tijdens de 3e inspiratiedag verleggen we de aandacht naar een volgende fase, namelijk de constructie-en assemblagefase in het bouwproces. Meer bepaald zullen we kijken naar circulaire toepassingen enerzijds en samenwerking als noodzakelijke voorwaarde anderzijds. Colruyt Group ontvangt ons op het hoofdkantoor te Halle. De plenaire sessie vindt zeer toepasselijk plaats in één van de gebouwen die momenteel gerenoveerd worden.

Over (nieuwe) samenwerking(-svormen) hoor je zowel theoretische kennis als praktijkervaringen tijdens het plenair gedeelte. Na de middag kan je hier dieper induiken tijdens één tijdslot met workshop of je kan ervoor kiezen om circulaire bouwproducten in actie te ontdekken, zowel tijdens een unieke rondleiding op de testsite van Colruyt als op de marktplaats van GDCB deelnemers. Het tweede tijdslot in de namiddag reserveren we volledig om te netwerken via de app Conversation Starter. Na je inschrijving zal je een mail krijgen van Conversation Starter om je ‘speed date’-profiel aan te maken.

Download de uitnodiging >

Meer weten >

Datum: donderdag 3 oktober 2019

Locatie: Site Wilgenveld, 1500 Halle

Voeg toe aan kalender