Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Loop Care

Recyclage van wegwerpluiers

Gebruikte wegwerpluiers en andere hygiënische producten vormen een grote fractie van het afval afkomstig van huishoudens, kinderdagverblijven en zorginstellingen. Dit afval wordt momenteel verbrand waarbij energie wordt gerecupereerd. Voor Ontex is duurzaamheid een strategische peiler en in kader van uitgebreide producentenverantwoordelijkheid wil Ontex samen met partner Agricon een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar andere mogelijkheden van recyclage en valorisatie. Dit project heet Loop Care.

Verschillende aspecten van de waardeketen zullen worden onderzocht. Kunnen we al vanaf het ontwerp rekening houden met de mogelijkheden om wegwerpluiers in de afvalfase te recycleren? Kunnen we deels gerecycleerde grondstoffen gebruiken voor de productie van nieuwe producten? Kunnen we samenwerken met partners die vernieuwende recyclagetechnieken toepassen?

Ontex is een wereldwijde producent van wegwerpluiers voor baby’s, van incontinentiemateriaal voor volwassenen en van maandverbanden, tampons en inlegkruisjes voor de vrouwelijke hygiëne. De hoofdzetel, twee van de twintig productievestigingen en één van de drie R&D-centra zijn in Vlaanderen gevestigd.

Ontex

Partners Agricon Nederland

Thema's Call 2017 ›

Sectoren Kunststoffen › Bio-massa ›