Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

COSH!

COSH! helpt consumenten bewust en duurzaam shoppen. Heel wat mensen hebben goede intenties om duurzaam te winkelen, maar verliezen die op het moment van hun aankoop uit het oog. Daar wil de gloednieuwe tool COSH! binnenkort verandering in brengen. De startup werkt aan een gebruiksvriendelijke app die consumenten moet helpen om snel en gemakkelijk bewustere keuzes te maken tijdens het shoppen.

Wie door de winkelstraten kuiert, krijgt via de COSH!-app notificaties op z’n smartphone. De app geeft de winkels in de buurt een rating van A (zeer goed) tot E (zeer slecht) op het vlak van duurzaamheid. De app toont ook alternatieve winkels en merken in de buurt die beter scoren, location based en in real time. Wie liever online shopt, van op een desktop, zal het aanbod in zijn of haar favoriete webshop kunnen screenen, en zelfs duurzamere alternatieven aangeboden krijgen voor het product waar hij of zij interesse in heeft.

Voor correcte en objectieve scores van de kledingartikelen wil COSH! samenwerken met onafhankelijke organisaties en die koppelen met de ERP-stystemen van bestaande grote en kleine retailers.

In een later stadium wil COSH! ook andere duurzaamheidsfactoren in haar ratings opnemen, zoals de afstand die je online bestelling moet afleggen, de gebruikte textielvezels en de recyclagemogelijkheden. Bovendien zal je als consument ook je persoonlijke voorkeuren kunnen aangeven voor Belgische merken, circulaire kleding, vegan goodies, biologische of lokale producten, enzovoort.

Niki De Schryver - Co Create Belgium

Sectors Textiel & mode › Technologie ›