Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Circulaire Kick Start Regio Gent

Circulaire starters krijgen een duwtje in de rug

De Circulaire Kick Start Regio Gent is een volledig traject voor 10 circulaire starters in regio GENT, gericht op het creëren van inzicht, know how, business intelligence, mentorshop, intervisie, community, ondersteuning en exposure om de starters maximale slaagkansen te geven om hun circulaire onderneming succesvol uit te bouwen.

Regio Gent zet haar schouders volop onder de transitie naar de circulaire economie en gaat de uitdagingen op vlak van materialen, energie, water en mobiliteit aan. Tegen 2030 wil regio Gent een circulair ecosysteem uitbouwen om zo een toekomstgericht antwoord te bieden op grondstoffen schaarste en afvalvalorisatie.

Dit project heeft 5 grote doelstellingen

  1. De transitie naar een circulaire economie in de Gentse regio versnellen door (startende) ondernemers te inspireren om te kiezen voor circulaire businessmodellen. Wij geloven in de kracht van starters om een mindshift te creëren in ondernemerschap, met focus op positieve circulaire impact.
  2. Het creëren van een community van minstens 100 circulaire starters in regio Gent. Deze community sluit zich aan bij De Startersfabriek via het matchmaking platform van FoundME.
  3. Het ontwikkelen, testen en opschalen van een intensief begeleidingstraject voor circulaire starters Dit project zet in op het ontwerpen en testen van een uniek programma voor het coachen, trainen en ondersteunen van circulaire starters naast het bieden van de juiste contextfactoren (incubatie, community, toegang tot financiering, toegang tot netwerken, toegang tot onderzoek, etc.)
  4. Minstens 10 circulaire starters begeleiden via een circulair kick start programma. Via dit programma gaan we starters stimuleren om van bij de start rekening te houden met de principes van de circulaire economie. Dit zal de kans geven aan 10 circulaire starters om hun idee uit te bouwen naar een krachtige business propositie die gelanceerd wordt op de markt. Het partnerschap engageert zich om na demonstratie van het eerste circulaire starterstraject sponsors te zoeken voor een 2e en 3e cyclus van telkens 10 circulaire starters.
  5. Uitrol van een krachtig communicatieverhaal rond circulair starten in Gent. Deze starters zullen fungeren als ‘voortrekkers’ en ‘ambassadeurs’ van circulair ondernemen in Gent. Een volledig communicatietraject wordt voor hen uitgestippeld waarbij zij én ondersteuning krijgen bij het pitchen van hun circulaire oplossingen én ze hun ‘story’ kunnen vertellen over het programma en het circulair ondernemerschap.

The Global Picture

Partners De Startersfabriek, CSR CAMPUS, Ministry of Makers (Designplatform Gent Oost-Vlaanderen vzw)

Sectors Diensten ›