ETAP Light as a Service

ETAP verkoopt geen lampen maar licht

Waarom lampen kopen als je net zo goed kan betalen voor licht en de bijhorende service? Dat is het idee achter LAAS (Light as a Service) waarmee ETAP vandaag naar de markt trekt. Stad Mechelen is de eerste klant: vier gebouwen zullen er volgens dit model verlicht worden.

Hoe werkt het? De essentie van LAAS is dat de stad Mechelen zich gedurende een periode verzekert van verlichting van goede kwaliteit. Mechelen betaalt daar een vergoeding voor. ETAP is tijdens de duur van het contract verantwoordelijk voor het goed functioneren van de verlichting. Na afloop kan de stad het contract beëindigen of verlengen.

ETAP zet met dit project een stap richting circulaire economie. Het is in ieders belang, en niet in het minst van het bedrijf zelf, dat er zo duurzaam mogelijk met lampen wordt omgesprongen. De verlichting die ETAP plaatst, maakt gebruik van de meest recente ledtechnologie, waardoor het energieverbruik met minstens 30% vermindert. ETAP engageert zich ook om bij beëindiging van een contract de verlichtinginstallaties een nieuwe bestemming te geven.