We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Empro ontwikkelde een gepatenteerd verwerkingsproces om reststromen van kippen om te zetten in waardevolle componenten voor diervoeding, landbouw, hernieuwbare materialen en meer.
Goed gepluimd
Er zit meer in een kippenveer dan je denkt! Pluimen zijn van nature rijk aan eiwitten en dus bijzonder geschikt als ingrediënt voor vismeel en honden- of kattenbrokken. Alleen zijn ze in hun pure vorm voor de meeste dieren onverteerbaar. Empro Europe uit Dendermonde ontwikkelde een gepatenteerd hydrolyseproces om reststromen van kippenafval (zoals veren, vellen, botjes en vleesresten) verteerbaar en functioneel te maken. Het resultaat belandt bij uiteenlopende sectoren en afnemers, zoals diervoeding, landbouw, cosmetica, hernieuwbare materialen en energie.
Biologische gewasbescherming
Met de biostimulant Aphasol, ontwikkeld door dochterbedrijf Stam Agro, geeft Empro de veren ook een tweede leven in de landbouw. Aphasol bevat aminozuren die via bladtoepassing de stressbestendigheid en opbrengst van gewassen verhogen. Zo draagt Empro bij aan een duurzamere teeltpraktijk met minder pesticiden.
Innovatie en internationale samenwerking
Empro blijft constant investeren in onderzoek om gelijkaardige dierlijke reststromen nog beter te valoriseren. Via projecten zoals UNLOCK wordt zelfs gewerkt aan biologisch afbreekbare bioplastics uit kippenveren. Zo zie je maar: reststromen zijn niet noodzakelijk een eindpunt, maar net het begin van iets waardevols.
Empro Europe
Sectoren
Thema's
Organisaties