Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Roger De Coninck

+32 478332762

Wie ben ik en wat doe ik

Coach & Trainer op het gebied van CSR (duurzaamheid & SDG's), innovatie & subsidie, business plan & development, groeistrategie en startups. Als parttimer freelancer.
Dus meer bepaald:
o Coach SDG’s & duurzaamheidsbeleid: opstarten, upgraden en implementeren van de SDG’s (CSR-coach) voor het bereiken van een plan van aanpak over duurzaamheid (MVO – CSR).
o Innovatiemanagement: van het project: ‘van idee tot commercieel product’ met dito subsidies.
o Strategisch innoveren: ontwikkelen van een groeistrategie voor een stabiele en rendabele groei
o Ondernemingsplan: business model (visie, missie en strategie) & financieel plan.
o Financiering advies: optimale financiering vinden om te groeien.
o Business development: hogere omzet realiseren, sales ondersteuning.
o Starters: begeleider van idee tot operationeel bedrijf

Ervaring

Offshore Energy (Cluster IBN)
Jaartal: 2018
Sector en thema:
Als business development manager voor Sirris die als lead partner zich inzet(te) voor de IBN Offshore Energy. Andere deelnemers waren VUB, UGent en Agoria. Ben 10 maanden als interim (freelance) actief geweest.

Aldus in contact gekomen met circulaire economie en hoe dit de coachen voor zowel multinationals als voor Kmo’s en startups. Ervaring opgedaan hoe dit in een onderneming op te starten en te coachen en eveneens daadwerkelijke kennis opgedaan hoe diverse partijen samen te brengen en te begeleiden rond circulaire economie.

Kortom, hier heb ik veel van mijn diverse ervaringen zoals innovatie management, strategie, business modellen enz., kunnen toepassen in het circulair gegeven.

i.Revitalise (deelplatform voor apparatuur en materiaal)
Jaartal: 2021
Sector en thema:
Momenteel deeltijds (freelance) aan de slag als business development manager bij i.Revitalise. Dit is een deelplatform voor high-tech materiaal (R&D) waarbij we als een macthmaker (go-between) fungeren om een aanbieder van een apparaat of materiaal te koppelen aan een vrager die op zoek is naar een dergelijke machine. Aldus verhogen beide partijen hun ROI daar tijdelijk onbenut apparatuur kan verhuurd worden en anderzijds men niet steeds tot een zware invetsering dient over te gaan voor een apparaat dat waarschijnlijk in de tijd maar sporadisch gebruikt zal worden.

Opleiding MVO (CSR)
Jaartal: 2021
Sector en thema:
Door mijn diverse opleidingen en jarenlange ervaringen als freelancer met diverse innovatieve bedrijven (o.a. als ex-innovatieadviseur voor Vlaio) ben ik ook een opleiding (Sustatool) gaan volgen over maatschappij verantwoord ondernemen (MVO) en dus hoe de SDG’s gaan gebruiken als een versterkend en sturend element, voor een organisatie/onderneming. Deze opleiding is nu achter de rug en stel me nu ook deeltijds ter beschikking voor bedrijven/organisaties die menen dat mijn achtergrond en dito ervaringen een plus betekenen om hun duurzaamheidbeleid op te stellen of upgraden.

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Businessmodellen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kan helpen met

Kennis circulaire economie, Coaching, Co-creatie begeleiding, Opleiding geven, Presentatie geven

Gevestigd in regio: Vlaams-Brabant

Gerelateerde profielen