Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Jolan Soens

Wie ben ik en wat doe ik

Met een visie waarin duurzaamheid centraal staat, stap ik nog steeds uitdagingen tegemoet.
Als industrieel ontwerper doe ik dit met een open perspectief, waarbij expertise vanuit co-creatie essentieel is.
Hierbij komen design thinking, prototyping en systeemontwerp telkens aan bod.

Op heden breng ik vanuit deze rol expertise voor duurzaamheid binnen in het Industrial Design Center van de Howest in Kortrijk.
Hier wordt ingezet op onderzoek naar duurzaamheid binnen de industrie, waar implementatie van oplossingen centraal staat.
Dit gaat over het 'hacken' van bestaande systemen om duurzame optimalisatie mogelijk te maken, tot het prototypen van producten en zoeken naar strategieën en technieken voor een duurzamere oplossingen.
In het framework van de Howest, ligt nog de opportuniteit om de student te betrekken en zo de link te leggen tussen educatie, industrie en onderzoek.
Dit leidt telkens tot creatieve processen, waarbij het ontstaan van nieuwe samenwerkingen, start-ups en innovatie oplossingen geen uitzonderingen zijn.

Ervaring


Jaartal:
Sector en thema:

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Productie & Maakindustrie, Circulaire Product Strategieën, Design & Innovatie, Businessmodellen, Voeding, Andere, Bio economie & Landbouw, Consumentengoederen, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Kan helpen met

Kennis circulaire economie, Coaching, Co-creatie begeleiding, Onderzoeken, Opleiding geven, Presentatie geven, Proces- & Projectbegeleiding , Technische ondersteuning

Gevestigd in regio: West-Vlaanderen

Gerelateerde profielen