Vlaanderen
OVAM Toon navigatie menu

Dirk Lievens

0499802023

Wie ben ik en wat doe ik

Samen met mijn collega's business coaches van Start it X en Start it @KBC helpen wij al jaren circulaire ondernemers met het accelereren van hun business.
Start it X begeleidt Belgische corporates met een waaier aan innovatietrajecten. Zo kunnen bedrijven beroep doen op het Start it X Corporate Incubatie Programma, waar intrapreneurs (ondernemende werknemers) innovatieve ideeën uitwerken zoals een start-up dat zou doen. Start it X zorgt voor de omkadering, de expertise, de tools en ervaren ondernemers die de intrapreneurs begeleiden van idee naar marktvalidatie. Tegelijk zorgt de nauwe link met de grootste start-up community van België, Start it @KBC, voor een waardevolle kruisbestuiving met talrijke start-up collega’s.

Daarnaast stimuleert Start it X innovatie in de Benelux door grote bedrijven in contact te brengen met scale-ups. Zo blijven Belgische bedrijven op de hoogte van bewezen, internationale innovaties en kunnen ze op topniveau meespelen. Buitenlandse scale-ups besparen op prospectie doordat ze snel en efficiënt de Benelux-afzetmarkt leren kennen. Ook Belgische scale-ups profiteren van de kennis en mogelijke partnerships die de matchmaking met zich meebrengt.

Corporate intrapreneurs, start-ups en scale-ups kunnen tot slot bij Start it X terecht voor een levendige co-working plek. Ze kunnen zich vestigen in één van de zes hubs doorheen België én worden meteen opgenomen in de grootste Belgische start-up en scale-up community.

Start it X werd in 2019 gelanceerd door Lode Uytterschaut. Eerder, in 2014, richtte hij Start it @KBC op, de grootste start-up accelerator in België. Daar deed hij samen met het huidige Start it X team unieke ervaringen op bij het begeleiden van meer dan 1000 start-ups, scale-ups en corp-ups.

Ervaring

Whitepaper over duurzaam ondernemen
Jaartal: 2021
Sector en thema:
Meer en meer grote ondernemingen en startups zijn actief bezig met het verduurzamen / circulair maken van hun business modellen. Daarom schreven we deze korte whitepaper met partners VITO, Edmire, Accenture en Start it @KBC

Expeditie Circulair
Jaartal: 2019
Sector en thema:
Samen met het toonaangevende Vlaamse onderzoekscentrum VITO helpen wij met onze accelerator voor startups en corporate om circulaire producten en circulaire businessmodellen te ontwikkelen. De samenwerking moet de circulaire economie verder aanzwengelen. Door innovatieve start-ups en corp-ups van meet af aan te ondersteunen, willen Start it @KBC, Start it X en VITO de transitie naar duurzaam ondernemen versnellen.

Meer lezen

Neem contact op

Status

Open for business

Expert op vlak van

Productie & Maakindustrie, Circulaire Product Strategieën, Design & Innovatie, Communicatie & Marketing, Businessmodellen, Juridisch advies & Regelgeving & Beleid, Financieën

Kan helpen met

Kennis circulaire economie, Coaching, Co-creatie begeleiding, Facilitatie & Netwerking, Opleiding geven, Presentatie geven, Proces- & Projectbegeleiding

Gevestigd in regio: Alle

Gerelateerde profielen