Hé student, your future is calling!

dinsdag 27 april 2021

De Ecodesign Award is al jaren een springplank voor de toekomst van jonge ontwerpers. In 2021 is dat niet anders. Wie dit jaar met het beste circulaire idee of ontwerp op de proppen komt, heeft eind oktober een award van onschatbare waarde in handen. Geen geldprijs deze keer, maar een duurzame Fairphone met een contactenlijst waar elke productontwerper van droomt.

Met de award krijgen de studenten letterlijk goud in handen. Ze krijgen een smartphone in handen die even circulair is als hun winnend ontwerp en met een gouden cover waarop hun idee gegraveerd wordt. Meteen het perfecte visitekaartje voor de startende ontwerper. 

Maar ook figuurlijk: de winnaars ontvangen een smartphone met een netwerk van gerenommeerde productdesigners, duurzame ondernemers, investeerders, beleidsmakers …  

En het is ook dat netwerk dat studenten nu oproept om mee te dingen naar de Ecodesign Award 2021. Piet Colruyt (Impact House), Tom Domen (Ecover), Soraya Wancour (Studio AMA), Sep Verboom (Winnaar in 2012 en oprichter Livable) en Bas Van Abel (oprichter Fairphone) lanceren hun oproep via een filmpje op sociale media: Your future is calling. 

Your future is calling 

De toekomst roept dus voor studenten productontwikkeling of -design die met een duurzaam, circulair idee of ontwerp niet alleen hun eigen carrière willen lanceren, maar ook de toekomst willen veranderen. En dat kan door een duurzame oplossing te bedenken in één van de twee categorieën: Everyday Life of Problem Solving.  

De award staat alvast uitnodigend te schitteren op www.ecodesignaward.be en het Design Museum Gent reserveerde een plekje om het winnende ontwerp aan de wereld te tonen.  

Deel dit artikel