We organiseren onze acties in zes thematische werkagenda's:
Werkagenda's:
Bio-economie
Circulair Bouwen
Chemie/Kunststoffen
Maakindustrie
Voedselketen
Waterkringlopen
Zeven hefboomwerkingen zorgen voor extra ondersteuning:
Hefboomwerkingen:
Beleidsinstrumenten
Circulair aankopen
Communicatie
Innoveren & Ondernemen
Financiering
Jobs & Vaardigheden
Onderzoek
Wat, waarom en hoe?
Waarom gaan we voor een circulaire economie?
Toekomstbeelden 2050
Hoe zien we onze circulaire toekomst?
Over onze aansturing
Wie stuurt wat bij Vlaanderen Circulair?
Proficiat, je hebt een goedgekeurd project! Maar wat nu? Wat zijn de precieze verwachtingen voor de communicatie en rapportering van je project? Op deze pagina verzamelen we alle instructies voor indieners van de projectcalls, editie 2018, 2019 en 2020.
Hieronder sommen we de minimale verwachtingen op die we stellen voor jouw projectcommunicatie.
Er is een ‘communicatieplicht’: je moet publiek communiceren over je project. De vorm bepaal je zelf: event(s), pers en PR, website, sociale media… Als het maar met zoveel mogelijk impact naar de relevante doelgroepen én een breed publiek gebeurt. (De disseminatie-actie doet geenszins af aan de oorspronkelijke eigendomsrechten en algemene confidentialiteitgaranties over de details van de aangewende techniek.)
Waarom?
Het is bij uitstek een subsidieprogramma dat erop gericht is collectief lessen te leren. We willen met testen in de praktijk te weten komen wat werkt en wat moeilijk gaat in de circulaire economie. Die lessen worden voor een groot deel betaald met belastinggeld zijn relevant voor alle partijen in de samenleving: ondernemers, overheden, burgers, non profit.
Bij alle communicatie-acties over het project moet je verwijzen naar de steun van Vlaanderen Circulair:
Waarom?
Het draagvlak voor de subsidies van de projectcalls hangen samen met de zichtbaarheid van de outputs. Die zichtbaarheid realiseren we samen: wij communiceren over jouw project en onze projectwerking in het algemeen, jij communiceert over onze steun.
Mijn communicatie-momenten aanmelden >
Hieronder sommen we de minimale verwachtingen op die we stellen voor de formele rapportering over het verloop van je project.
Elk project krijgt een contactpersoon toegewezen bij de OVAM. Deze contactpersoon volgt je project in grote lijnen op en is beschikbaar om inhoudelijke vragen te beantwoorden.
Projectwijzigingen of budgetverschuivingen moet je voorleggen aan Vlaanderen Circulair via opencall@vlaanderen-circulair.be en bouwcall@vlaanderen-circulair.be.
Halfweg de looptijd van het project moet je een tussentijdse stand van zaken geven aan Vlaanderen Circulair. De vorm waarin je dat doet, is vrij: een vergadering, een telco, een pitch, een rapport…
Het eindverslag wordt bezorgd aan OVAM (Vlaanderen Circulair) uiterlijk 2 maanden na afloop van het project.
Het eindverslag bevat een financieel verslag, een inhoudelijk verslag en een communicatiefiche: check voor de instructies de informatiebrochure van de jaargang van jouw subsidie: 2018, 2019 , 2020 of 2022
De standaardtaal voor deze documenten is Nederlands. Op gemotiveerd verzoek kunnen we uitzonderingen toelaten, maar dan moet er wel steeds minimaal een uitgebreide Nederlandse samenvatting beschikbaar zijn.
Download de richtvragen voor het eindverslag >
We onderhouden een lijst van vaakgestelde vragen over de projectcalls. Kijk daar zeker eens als je met een vraag zit.
De informatiebrochure geldt als het subsidiereglement voor jouw project.
Je vindt de versies per jaargang hier: 2018, 2019 of 2020 (let op: de regels verschillen lichtjes tussen de verschillende jaargangen).
bouwcall@vlaanderen-circulair.be
015 284 409
Voor vragen over projectcommunicatie kan je terecht bij:
sam@vlaanderen-circulair.be
Voor vragen over de financiële rapportering kan je terecht bij:
miranda@vlaanderen-circulair.be