Kopje Zwam

Queen van de circulaire keuken

Bij Kopje Zwam zingen ze uit volle borst mee met ‘We Are the Champi(gn)ons’ als Queen op de radio passeert. Dat is een ideaal lijflied voor iedereen die in hun circulaire keuken alledaags koffiegruis tot culinaire hoogstandjes transformeert. Koffiegruis is de vergeten champion die de basis vormt van de eiwit- en vezelrijke voeding die ze maken. De zwammen zijn dé kampioenen uit de revolutie in de stadslandbouw van Brugge.

Als unieke circulaire onderneming creëert Kopje Zwam sociale tewerkstelling en ze inspireren andere centrumsteden met hun duurzame model. Alles groeit op het ritme van ‘Another One Bites the (Coffee) Dust’ – van de voortreffelijke oesterzwammen tot de sprankelende microgroenten. Met … een minimale CO2-voetafdruk en een maximale smaakexplosie.

De vegan zwamburgers en smakelijke snacks zijn de headliners op duurzame menu’s in een groeiend aantal restaurants. Je kunt ze ook in de webshop bestellen. Of je boekt het cateringteam van Kopje Zwam dat ze met een perfecte cuisson komt klaarmaken tijdens je evenement. Wil je zelf leren hoe je duurzaam lekkers als een chef klaarmaakt? Volg dan een van hun inspirerende workshops.

Kopje Zwam is een lid van het Brugs Food Lab. Met extra steun van het Vlaams Departement voor Landbouw en Visserij ontwikkelden ze de oesterzwamburger – een ware proteïnekampioen. Op www.kopjezwam.be volg je hun reis naar ‘zero waste’ op de voet. Dat is een voortdurende cyclus waarin ze koffiegruis via groei en innovatie omturnen tot culinaire champions. Zo kweken ze een betere toekomst bij Kopje Zwam. Als dat niet Freddie Mercurileus is!

Kopje Zwam

Partners Lokale horeca, organisaties, koffiebranderijen, Brugs Food Lab, Vlaams Departement voor Landbouw en Visserij

Sectoren

Thema's

Organisaties